Uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti i odredbe, sa svim potencijalnim izmjenama, odnose se na sve naše usluge koje su izravno ili neizravno (putem distributera) na raspolaganju na internetu, putem e-pošte ili telefona. Pristupom, pregledavanjem i korištenjem naše web stranice ili putem bilo koje platforme i/ili dovršavanjem rezervacije priznajete i slažete se da ste pročitali, razumjeli te se složili s uvjetima i odredbama navedenim niže.

Rezervacijom putem Aida Toursa uspostavlja se Ugovor o najmu između iznajmljivača i klijenta. Pritom Aida Tours preuzima ulogu posrednika koji u ime iznajmljivača odgovara na sva pitanja klijenta. Ugovorna obveza Aida Toursa proizlazi iz običnog iznajmljivanja smještaja za odmor. Vlasnik smještaja odgovara za rezervirani smještaj.

Klijent je dužan:

U slučaju neispunjavanja ovih obveza gost snosi odgovornost za moguće posljedice i obvezan je nadoknaditi nastalu štetu. S potvrdom rezervacije gost se obvezuje da će u slučaju ikakve štete prouzrokovane njegovom krivicom istu nadoknaditi izravno iznajmljivaču u mjestu boravka.

Postotak od cijene predujma koji se plaća ako gost otkaže rezervaciju.

Broj dana do polaska:
Do 30 dana od polaska 30%
29 - 15 dana 50%
14 do dana dolaska 100%

Ukoliko gost ne najavi svoje kašnjenje, rezervacija će se smatrati ništavnom od početka radnog vremena idućeg dana od dana rezervacije.

IZMJENE I STORNA S NAŠE STRANE

Zadržavamo pravo izmjene ponude prije prihvata u slučaju izmjene bitnih okolnosti. U malo vjerojatnom slučaju da moramo izmijeniti ili otkazati napravljenu rezervaciju, o tome ćemo vas izvijestiti što prije bude moguće te ćemo pokušati pronaći alternativan smještaj sličnog tipa, standarda i lokacije.
U slučaju nemogućnosti zamjene rezerviranog smještaja ili neprihvaćanja ponuđene zamjene zadržavamo pravo otkaza rezervacije uz prethodnu obavijest gostu.

Ako nije moguće ponuditi alternativni smještaj ili isti nije prihvaćen, potpuno vraćamo uplaćeni iznos, čime prestaje naša ikakva obveza i odgovornost.

Aida Tours preuzima sljedeće navedene obveze vezane uz unajmljivanje smještaja. Aida Tours je obvezan na internetu objaviti dostupne informacije vezane uz putovanje i smještaj te ne utjecati na odabir klijenata. Pritom se Aida Tours oslanja na podatke dobivene od iznajmljivača i ne može odgovarati za točnost objavljenih informacija. Aida Tours stoga ne djeluje kao organizator putovanja, nego kao posrednik putovanja. Vlasnik smještaja je odgovoran za dostupnost smještaja.

PRIGOVORI

Postupak u svezi s prigovorom:
Ako postoji neki problem vezan uz vaš smještaj, molimo da nam skrenete pozornost čim to primijetite, a najkasnije u roku 24 sata, kako bismo što prije izvršili popravak. Propust da to učinite poništava sve naknadne reklamacije. Gost je dužan surađivati s predstavnikom Aida Toursa i pružateljem usluga u dobroj namjeri da se otklone uzroci prigovora.

Obvezni ste čuvati imovinu, kao i sav namještaj, uređenje, opremu i okoliš u istom stanju i uvjetima kakvi su bili na početku korištenja smještaja. Konačno čišćenje je uključeno u cijenu, osim ako vodite kućnog ljubimca s vama, no od vas se očekuje da održavate uobičajeno stanje čistoće i reda u kući kakvo ste našli. Kao najmoprimac odgovorni ste za sve nastale štete ili gubitak stvari. Iznajmljivač zadržava pravo naplate za svako dodatno čišćenje, osim zadnjeg, kao i na nadoknadu nastale štete.

Aida Tours nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili gubitak bilo korisnika ili najmodavca.
Oštećenje iznajmljenog smještaja ili gubitak stvari je predmet nadoknade i dogovora između vlasnika i korisnika smještaja.

U slučaju otkaza apartmana nakon dolaska ili ako korisnik odluči napustiti unaprijed rezervirani smještaj ranije, dužan je platiti za rezervirano razdoblje u cijelosti. Mi ne vraćamo uplate na temelju ranijih odlazaka ili u slučaju naknadne promjene mišljenja vezano uz odabir smještaja zbog njegove lokacije, kakvoće elementa ili namještaja, buke, privatnosti, veličine ili pogleda na ambijent ili bilo koji drugi aspekt temeljen na subjektivnoj procjeni ili mišljenju.

Čistoća - ako niste zadovoljni čistoćom imovine nakon dolaska, morate kontaktirati s vlasnikom i odmah dogovoriti ponovno čišćenje ili ako nije prisutan, javite nam se da organiziramo ponovno čišćenje.

Predaja ključeva, vrijeme dolaska i odlaska
Specifične informacije o smještaju kao, npr., od koga klijent dobiva ključeve, kako se određuje vrijeme dolaska i odlaska, kako doći do smještaja, kao i ostale važne informacije o putovanju, klijent može saznati putem internetskih stranica, telefonski, putem e-maila na upit ili, najkasnije, pri rezerviranju.

KUĆNI LJUBIMCI

Dovođenje kućnih ljubimaca dopušteno je samo u smještaj kod kojeg je tako označeno na našim web stranicama. Za boravak kućnih ljubimaca tražit će se određena novčana naknada te naplata završnog čišćenja.
Broj ljubimaca mora se dogovoriti prije rezervacije.

Za sve eventualne sporove nadležan je sud u Poreču.