Jesen na pijatu u središnjoj Istri

Jesen na pijatu u središnjoj Istri

Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 16. do 31. listopada 2020., u ugostiteljskim objektima na području središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 100,00 kuna nudit će ugostitelji:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče - pečeni svinjski but u umaku od gljiva - restani krumpir i sezonska salata - kolač od jabuke;
Konoba 2. peron (Cerovlje): juha od plodova jeseni, kestena i tikve - boškarin u teranu na aromatiziranoj palenti - jesenski mousse od orašastih plodova i čokolade;
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): bučine tajadele s vrganjima i suhim smokvama - bucmasti praščić s prilogom - cheesecake sa smokvom;
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): carpaccio od cuke s domaćom svinjskom jetrenom paštetom - starinska juha od cuke, pancete, krumpira i poriluka - domaće kobasice na gradelama, kiseli kupus i krema od bobići s prošekom - desert od palente s preljevom od aronije i šljiva;
Konoba Marino (Gračišće): juha od buče ili juha od miješanih šumskih gljiva ili istarska maneštra - domaće kobasice i/ili zarebnjak (ombolo) - krumpir na luku i domaćoj panceti, kiseli kupus ili fritaja od miješanih šumskih gljiva - skuta sa smokvama ili palačinke s domaćom marmeladom od smokvi;
Restoran Čiže (Trviž, Pazin): juha od butternut tikve - svinjski medaljoni u umaku od sezonskih gljiva s domaćom tjesteninom - sezonska salata - kestenasta fantazija;
Pazin Zapad restaurant & wine bar (Stancija Pataj, Pazin): krem juha od buče, tostirane bučine sjemenke, crumble od parmezana - pljukanci s vrganjima i istarskim kobasicama - parfe od kestena.

» Jesen na pijatu u središnjoj Istri